Image Alt
Myry books | Myry-koiran kirjasarja
Publisher: TAMMI


Jouluinen Myry is my debut children´s book, published at fall 2019 by Tammi publishers. Second book for the series was publishes at August 2020. Third book coming out at spring 2021.

 


 

“Tuorein tulokas joulukirjojen listalle on todellinen helmi, kaikin puolin täydellinen kirja. Ei pelkkää kimalletta ja lumisateen tai jouluaaton odotusta, vaan vauhdikas ja jännittävä seikkailu ryyditettynä kuvituksella, josta aikuinenkin nauttii täysillä.”

 

Hemulin kirjahylly

Lue koko juttu >

 


Jouluinen Myry

Vuoden odotetuin päivä saa yllättävän käänteen, kun Myry-koira huomaa lahjapaketin tippuvan Joulupukin reestä. Paketti putoaa keskelle synkintä metsää, ja Myryn on löydettävä se. Soppaa hämmentää myös Harakka Huttunen, joka uskoo tietävänsä miten onnistunut pelastusoperaatio suoritetaan. Mutta mikä kumma ystävyksiämme seuraa pimeässä metsässä?

 

Esikoiskuvakirjani nostaa esille kansalliskoirarotumme, ja tuo tuoretta näkökulmaa joulutarinoihin. Kun asioita tarkastellaan koiran silmin, tutuissakin aiheissa nähdään uutta. Suloinen kuvakirja kertoo ystävyydestä ja omien vahvuuksien löytämisestä.

 

 


 

“Tämän joulun luetuin kirja meidän perheessämme on nimeltään Jouluinen Myry. Henna Ryynäsen kirjoittaman ja kuvittaman jouluseikkailun suosion salaisuutena uutuudenviehätyksen lisäksi lienee ainakin kuvituksen hauskat, pienet yksityiskohdat.”

Muksujenmaakunta.fi

 


“Kirjan pirteä ja iloinen kuvitus kiehtoo varsinkin pienimpiä lukijoita. Iltasatukirjaksi Myry on mainio, sillä sen kuvissa riittää sopivasti ihmeteltävää.”

Vauva.fi

 


“Henna Ryynäsen kirjoittama ja kuvittama kirja, joka aloittaa uuden sarjan, on hauskaa luettavaa ja sanojen ilottelua. Kuvituksessa hyödynnetään eri kokoisia kuvia luomaan teokseen rytmiä: luvassa on niin vauhtia ja vaarallisia tilanteita kuin rauhallisempiakin hetkiä. Jouluinen Myry on sisimmältään perinteinen lasten joulusatu, mutta se sijoittuu luontevasti ja tunnistettavasti nykypäivään.”

 

prolastenkirjallisuus.fi

Lue koko juttu >

 


Toinen kirja
Myry, Pyry ja outo rymy

Ensin oli kaksi koiranpentua, sitten kuului kaamea rymy, eikä mikään ollut entisellään…

Popkornit, puruluu ja glögi ovat valmiina viihdyttävään elokuvailtaan, mutta Joulupukki, Myry-koira ja Harakka Huttunen eivät pääse sopuun siitä mitä katsottaisiin. Keskustelun lomassa kuulemme kolme tarinaa, joissa tutustumme Myryn sisaruksiin sekä saamme tietää Myryn ensimmäisistä päivistä Joulupukin luona. Lopuksi Harakka Huttunen paljastaa juustoisimman salaisuutensa.

Myry, Pyry ja outo rymy kutsuu sinut kuuntelemaan kolmea hulvatonta tarinaa, joissa riittää jännitystä, huumoria ja ystävyyttä.