What will happen in 2019

Children’s books, infographics and writing.

I’m so excited about 2019. The year 2018 was already very interesting and full of new business opportunities. Firstly there was “Minne sähkö meni?” children’s book, which I’m still very happy about. Of course the sequel is coming, maybe in 2020?

The year 2018 was full of long-lasting projects and the same continues this year.

I’m currently illustrating a children’s novel “Suurenmoinen sitruunaseikkailu” for the WSOY publication. Written by Heli Rantala.

AND even bigger news is that I got an publication deal for my own book “Jouluinen Myry” and It will be out at fall too from TAMMI publishers. So, for now on I’ll be an Illustrator and author – I like that.

Characters for "Jouluinen Myry"children's book. Hahmoja Jouluinen Myry -kirjaan.
Main characters, Myry and Magpie Huttunen, for my upcoming children’s book.

I realize I’m lucky I get to do something I love for a living. This is my sixth year as a full time illustrator and first year as an author. Eagerly waiting to see the finished book in my hands. Of course, I have to draw it first.

I’ve been drawing images for Milli mathbooks for couple of year now. I work with vectors since some of the images appear very small in the final book.
My very first published book from last year. Made with Tiina Sarja and Mikko Posio.
Publisher: Kustannus Mäkelä

Suomeksi: Mitä hauskaa tapahtuukaan vuonna 2019? Edellinen vuosi oli täynnä pitkäkestoisia projekteja, oppikirjoja ja ensimmäinen julkaistu lasten tietokirja “Minne sähkö meni?”. Väliin mahtui myös lehtikuvituksia, hahmosuunnitelmia ja infografiikkaa.

Parhaillaan kuvitan Heli Rantalan kirjoittamaa lastenromaania “Suurenmoinen Sitruunaseikkailu” WSOY:lle. Vielä en voi paljastaa tämän enempää, mutta kirja ilmestyy syksyllä. Voit tutustua Wsoy:n syksyn uutuuksiin täällä: https://issuu.com/kirja/docs/wsoy_syksy_2019

ISOMPI uutinen on se, että sain omalle “Jouluinen Myry” -lastenkirjalle kustannussopimuksen TAMMELTA ja sekin saadaan kauppojen hyllyille tänä syksynä.

Voit tutustua Myryyn ja muihin Tammen kirjauutuuksiin syksyn 2019 katalogista: https://issuu.com/kirja/docs/tammi_syksy_2019

Samalla käynnistyi kuudes vuosi kuvittajana ja ensimmäinen kirjailijana – kuulostaa hyvältä! Nyt vain pitää piirtää vimmatusti ja nauttia matkasta.

Have a great spring!